Vyrob vlastní sirup či med z bylinek, které sám nasbíráš. Použít můžeš kopřivu, bez, jitrocel, květ pampelišky atd. Jeden z možných receptů najdeš níže.
Jak na to: Byliny vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme přejít varem. Přes noc necháme ustát. Druhý den přecedíme byliny a do nálevu přidáme cukr (poměr cca 1 l vody na 1 kg cukru). A vaříme, vaříme, vaříme, až do zhoustnutí. Horké plníme do sklenic. Bylinkový med by měl být hustší konzistence, obdobné medu včelímu. Sirup může být tekutější a při přípravě k bylinkám přidáme ještě citrón nebo kyselinu citronovou, aby se sirup nekazil. Pro vymakanější chuť můžeme cukr zkaramelizovat.
Splněním tohoto úkolu získáš 4 body.
Úkol je součástí odznaku Kulinář
Tento úkol splnilo
21 %
hráčů